Для України будуть корисні будь-які дії США, спрямовані на ослаблення Росії

Обраний президент США Джо Байден вже формує нову адміністрацію. Керівник Центру дослідження соціальних перспектив Донбасу, один з учасників політичної підгрупи переговірників в рамках ТКГ Сергій Гармаш висловив думку про те, що могли б зробити новий голова Білого дому і його команда для врегулювання ситуації на Донбасі і не тільки

"Офіційно Байден поки не отримав повноваження президента США. Під час передвиборної кампанії і не тільки від нього звучали жорсткі висловлювання на адресу Росії. Але ми знаємо ціну слів політиків - і на українських прикладах, і не тільки. Так що судити потрібно по справах.

Разом з тим, є надія, що на відміну від Трампа, Байден не є відкритим симпатиком Путіна. Він робив заяви в підтримку України, за які з нього можуть спитати (саме в якості справ).

Для України ж будуть корисні будь-які дії США, спрямовані на ослаблення Росії. Чим слабкіше наш суперник, тим краще для нас. І говорити треба не про підтримку власне України, а про те, що США слід було б закликати Росію до відповідальності за все, що вона творить і в Україні, і в світі".

Читайте также