СБУ дає чіткий сигнал угорцям - не гратися в сепаратизм на Закарпатті

Нардеп IV і V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євгеній Філіндаш прокоментував недавні дії СБУ на Закарпатті щодо можливих проявів угорського сепаратизму

"В ході проведених СБУ обшуків в одному з великих благодійних угорських фондів було виявлено багато матеріалів про вихваляння так званої "Великої Угорщини" і створенні етнічної автономії.

Крім того, розробляють цей фонд і по темі заподіяння шкоди держбезпеки. Мова про випадки, коли окремі унікуми намагалися поширити на території Закарпаття дію угорських законів. В СБУ це розглядають як ведення підривної діяльності і вчинення державної зради.

До речі, це вже далеко перша розробка угорського сепаратизму з боку службистів. Наприклад, не так давно вони затримали групу, яка агітувала за те, що Закарпаття нібито незаконно повернулося до складу України.

Схоже, СБУ таки дає чіткий сигнал угорцям - не гратися в сепаратизм на Закарпатті. І це абсолютно правильно - краще обшукати зараз цей благодійний фонд і вчасно дати по руках, ніж спостерігати, як недвозначний інтерес Угорщини до Закарпаття через кілька років може перетворитися в "відрізання" у України шматка країни".

Читайте также