Чому Кабмін ігнорує вимоги президента?

Народний депутат України IХ скликання Вікторія Гриб поділилася з виданням «Коментарі» думкою про ситуацію, коли заклики президента Володимира Зеленського щодо необхідності виправити мінуси медичної реформи, наполегливо ігноруються урядом

Сьогодні Володимир Зеленський в черговий раз поскаржився на медичну реформу: мовляв, "занадто хаотична", "немає ніякої стратегії", "не можна закривати зайві медустанови, інакше потім вся країна не знає, куди возити хворих".

Дивно виходить.

Травень 2020 року. Президент Зеленський закликає міністра охорони здоров'я, голову профільного комітету Ради і головного санітарного лікаря переглянути медреформу Супрун.

Вересень 2020 року. Володимир Зеленський дає завдання Міністерству охорони здоров'я до кінця місяця "виправити мінуси медреформи".

Січень 2021 року. Президент Зеленський в черговий раз розмірковує про провал медреформи і закликає уряд наповнити її "правильною організаційною конкретикою".

У цьому ж місяці омбудсмен Денисова звертається в КСУ - визнати медреформу Супрун неконституційною. Та сама Денисова, яка, будучи депутатом від "Народного фронту", за неї голосувала в парламенті. Ну да Бог з ним.

Дорогі чиновники Кабінету міністрів. Почуйте, будь ласка, президента. Він півтора року намагається донести до вашого відома, що реформа Супрун не вдалася, але ви вперто його не чуєте.

Аж якось невдобно.

***

Відзначимо, що 8 лютого під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді" президент України Володимир Зеленський пояснив, які категорії населення країни не мають права відмовитися від вакцини проти коронавирусу.

Також глава держави пояснив, що втратять українці, якщо відмовляться від вакцинації.

Читайте также