Перш, ніж говорити про реінтеграцію Донбасу, потрібно показати турботу про людей

Народний депутат України IХ скликання Вікторія Гриб поділилася з виданням «Коментарі» думкою, що про реінтеграцію Донбасу слід говорити лише тоді, коли українська влада почне реально дбати про мешканців Донеччини і Луганщини, які сьомий рік живуть у війні

Спробую коротко пояснити свої емоції на вчорашньому ефірі у Василя Голованова (мова про "ТОК-ШОУ №1" з Василем Головановим, яке виходить на телеканалі "Україна 24" - ред.). Тому що якими б сталевими не виглядали нерви, часом неможливо стриматися, слухаючи безладну нісенітницю численних експертів широкого профілю.

Тема Донбасу - сама по собі болюча. Ще важче говорити про неї в період чергового загострення, коли гинуть люди. Зло бере, коли в комфортних студіях про долі українців міркують ті, хто звик до солодкого життя, хто навіть приблизно не розуміє, чим живуть люди на лінії розмежування.

А живуть вони сім років під обстрілами, в постійному страху за своє життя і життя своїх рідних, за крок від гуманітарної катастрофи, без нормальної сфери послуг, без особливих ілюзій і надії, що все налагодиться.

Я реально не розумію, про яку реінтеграцію можна взагалі вести мову, якщо ми не в змозі подбати навіть про тих, хто живе на підконтрольній території. А тих, хто з непідконтрольної частини через РФ їде за пенсіями, на навчання, на лікування - штрафуємо на кордоні? За що ми їх караємо? У чому їх вина?

Як взагалі вийшло так, що іноземців більше турбують долі українців на непідконтрольній території, ніж саму Україну?

З таким підходом ми далеко не заїдемо.

Можна скільки завгодно звинувачувати РФ в небажанні закінчувати цей конфлікт, але давайте будемо відверті - сама Україна повинна проявляти більше турботи про людей, що живуть на непідконтрольних територіях, на лінії розмежування.

Читайте также