Ми не про боротьбу з бізнесом, а про компроміс

На "Форум 30. Україна" обговорювалася тема "Екології". Олег Бондаренко поділився з "Коментарями" своєю думкою стосовно певних законопроектів та супротиву їх приймання у Верховній Раді.

Цей супротив існує, перш за все, для законопроектів, які стосуються великого бізнесу: його діяльності та контролю над екологічною складовою цієї діяльності.
Йдеться про законопроект 3091, що стосується державного екологічного контролю, який вводить нові формати роботи служби цього контролю, а також про законопроект 4167 про запобігання, зменшення, та контроль промислового забруднення. Це ті два законопроекти, які дуже болісно сприймає великий бізнес. Існує думка, що за останні два роки бізнесмени знайшли у Верховній Раді лобістів цієї діяльності, які усіма правдами та неправдами стримують проходження цих законопроектів через Верховну Раду. Але ми впевнені у собі, ми наполегливі! Тому будемо їх проштовхувати, і, врешті решт, приймемо законопроекти ще за нашої каденції.
Йдеться не про боротьбу з бізнесом. Ми завжди схильні до того, щоб знайти спільну мову, отож можемо йти на поступки. Але, на жаль, своєю чергою бізнес не хоче йти на поступки нашим інноваціям та поглядам. Найбільша проблема – це намагання бізнесу залишити статус квот. Те, що зараз відбувається — сприятлива для нього атмосфера. Саме такий підхід ми хочемо трішки зламати. Тобто ми не хочемо ставити бізнесменів у якісь несприятливі умови. Ми хочемо разом з ними напрацювати умови, які були б вигідні для ведення промислової діяльності, але водночас, щоб це не відображалося на життєдіяльності майбутніх поколінь. Щоб промисловість була екологічною, а наші нащадки могли дихати чистим повітрям та пити незабруднену воду.

Читайте также