Щодо української мови у бізнесі

Не було великого хейту, але коли в тебе 6 мільйонів клієнтів, то є серед них люди, які вважали, що це прояв неповаги до них, і я розумію, чому вони так думали. Це була наша позиція і не варто звертати увагу на всіх, тому що ти просто не можеш бути гарним для абсолютно всіх.

Багато бізнесів в Україні ще не переходять на українську мову і в цьому є економічний підтекст, бо вони вважають, що видача реклами російською є більш якісною, ніж реклама українською. Наприклад, реклама в Google чи в соціальних мережах. Але це не про бізнес, це про громадську позицію. І не важливо як продається твоя сторінка, адже ти українець і ти кожен день бачиш, що кожен день роблять ті, хто розмовляє російською. Дуже важливий момент: якщо ти розмовляєш російською, то ти не обов’язково вбивця, грабіжник чи гвалтівник, але всі вбивці, ґвалтівники та грабіжники розмовляють російською. Тому, я вважаю, що переходити потрібно.

Особисто я беру уроки української мови до сьогодні і планую ще брати, тому що моя українська далека від ідеалу. Я сьогодні вранці вирішив, що буду розмовляти українською, бо якщо ти це не зробиш, не вийдеш з зони комфорту, то ти ніколи не почнеш розмовляти українською. Для нас це великий крок.

Читайте также