Головна Новини Політика Виборці Зеленського на Південно-Сході будуть «перетікати» до Медведчука, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Виборці Зеленського на Південно-Сході будуть «перетікати» до Медведчука, - експерт

Голоси виборців партії «Слуга народу», яка поки що перебуває під «бренд-ефектом» президента Володимира Зеленського, в областях Півдня і Сходу будуть поступово перетікати до «Опозиційної платформі — За життя»

4 червня 2019, 14:00
Поділіться публікацією:
Виборці Зеленського на Південно-Сході будуть «перетікати» до Медведчука, - експерт

"На даний момент "Слуга народу" знаходиться під покровом "бренд-ефекту" Володимира Зеленського. Але чим далі, тим більше віддані за неї голоси, особливо на Сході і Півдні, будуть за принципом сполучених посудин перетікати до "Опозиційної платформі — За життя", — написав у своєму блозі політичний експерт Юрій Гаврилечко.

За його словами, головною для виборців Південного Сходу є позиція щодо війни в Донбасі.

"Це буде залежати від позиції по світу, якої у Володимира Зеленського немає (точніше, вона в нього постійно змінюється). А ось у "Опозиційної платформи" вона однозначна — це мирний план Медведчука, що передбачає прямі переговори між Києвом, т. зв. "ЛДНР", а також офіційною Москвою, і надання автономного статусу одного з регіонів країни при збереженні унітарного устрою України в цілому. Подібна позиція близька і зрозуміла їх потенційним виборцям", — пояснив експерт.

За словами Гаврилечко, саме тому виборці "Слуги народу" на дострокових парламентських виборах проголосують за "Опозиційну платформу-За життя". Позиція Віктора Медведчука по світу в Донбасі близька і мешканцям всієї України, про що свідчать результати соціологічних опитувань.

"Соціологія показує, що 75 % за прямий діалог з РФ, 55,4 % за переговори з т. зв. "ЛДНР", 39,9 % за автономію для Донбасу — наочно демонструє, що пропозиції Медведчука відповідають запитам виборців, в той час як останні заяви Зеленського суперечать очікуванням більшої частини українців", — резюмував експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!