Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський прокоментував рішення ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прокоментував рішення ПАРЄ

Президент нагадав про полонених українських моряків

25 червня 2019, 12:58
Поділіться публікацією:
Зеленський прокоментував рішення ПАРЄ

Президент Володимир Зеленський негативно оцінив рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), що дозволяє відновити делегацію Росії в правах.

"Розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації... Головним аргументом за повернення стали необхідність захисту прав людини та громадянина як найвищих демократичних цінностей. Маю надію, що у питанні захисту демократичних цінностей ні в кого не було думок про цінності матеріальні", — зазначив глава держави у своєму Facebook.

Зеленський зазначив, що він особисто обговорював це питання з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Намагався переконати пана Макрона та пані Меркель, що повернення російської делегації до ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї.Шкода, що наші європейські партнери нас не почули та вчинили інакше", — констатував він.

Президент також висловив вдячність українській делегації і дружнім делегаціям, "які мужньо боролися до кінця".

"А ще дуже хочу побачити, як прихильники повернення російської делегації в Асамблею – організацію, яка 70 років захищає верховенство права у Європі, – відстоюватимуть та вимагатимуть іншого повернення – повернення полонених українських моряків", — написав він, зазначивши, що сьогодні спливає термін виконання відповідного рішення Міжнародного трибуналу з морського права.

Як повідомляли "Коментарі", ПАРЄ дозволить делегації Росії повернути право голосу. У МЗС України були обурені рішенням Асамблеї.

Після прийняття резолюції російська делегація подала заявку на участь в поточній сесії ПАРЄ

У ПАРЄ відхилили понад 200 українських правок у резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

Член української делегації Марія Іонова заявила, що в разі повернення Росії в ПАРЄ українська делегація може призупинити членство в організації.

Делегації України, Грузії та Великої Британії оскаржили голосування по резолюції. В знак протесту українські депутати покинули зал засідання ПАРЄ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!