Головна Новини Політика Україна призупинила участь в ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна призупинила участь в ПАРЄ

Депутати звернулися до президента та Верховної Ради

25 червня 2019, 14:13
Поділіться публікацією:
Україна призупинила участь в ПАРЄ

Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) прийняла рішення призупинити свою діяльність у організації.

"Припинити участь в роботі сесії ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації", — повідомив рішення української делегації голова Володимир Ар'єв у своєму Facebook.

Крім того, делегація звернулася до Верховної Ради щодо необхідності терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ надалі.

Також депутати закликали президента та Міністерство закордонних справ "виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи".

Як повідомляли "Коментарі", ПАРЄ підтримала резолюцію, передбачає ускладнення механізму запровадження санкцій, який відхилили понад 200 українських правок у резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

Делегації України, Грузії та Великої Британії оскаржили голосування по резолюції. В знак протесту Володимир Зеленський негативно оцінив рішення ПАРЄ і висловив надію, що воно було продиктовано захистом демократичних цінностей, а не матеріальних. Також глава держави закликав усіх хто підтримали резолюцію так само активно підтримати і звільнення українських моряків з російського полону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!