Головна Новини Політика Україна відкликала свого посла в ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відкликала свого посла в ПАРЄ

Клімкін: більшість країн РЄ несуть відповідальність за занепад Європи

25 червня 2019, 16:52
Поділіться публікацією:
Україна відкликала свого посла в ПАРЄ

Україна відкликала для консультацій свого представника в Раді Європи Дмитра Кулебу після рішення ПАРЄ про зміни до статуту організації, яке дозволить повернути повноваження делегації Росії.

"Із лідера зусиль для захисту прав людини Організація перетворилась у простого менеджера, причому такого собі. Тому відкликаємо нашого Посла при РЄ для консультацій. Стратегія зрозуміла, тактика теж, але доточимо разом", — написав у своєму Facebook міністр закордонних справ Павло Клімкін.

За його словами, це голосування є поштовхом "до створення нової нормальності у відносинах з РФ".

"За цю нормальність виступає добра половина, а то й більше європейських країн та політиків. Маємо говорити з ними прямо і відверто – частка відповідальності за занепад Ради Європи лягає на них. Про наслідки для Нормандського формату та Мінського майданчика я вже неодноразово згадував", — зазначив міністр.

Клімкін також додав, що фінансовий чинник повернення Росії в ПАРЄ є суттєвим, але не визначальним.

Як повідомляли "Коментарі", ПАРЄ відхилили понад 200 українських правок у резолюцію щодо повернення делегації Російської Федерації.

Делегації України, Грузії та великої Британії Володимир Зеленський негативно оцінив рішення ПАРЄ і висловив надію, що воно було продиктовано захистом демократичних цінностей, а не матеріальних. Також глава держави закликав усіх , хто підтримали резолюцію, так само активно підтримати і звільнення українських моряків з російського полону.

Українська делегація ПАРЄ прийняла рішення призупинити свою діяльність у організації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!