Головна Новини Політика Прокурор просить для мера Одеси Труханова максимальне покарання
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурор просить для мера Одеси Труханова максимальне покарання

Партнерам градоначальника «світить» по 7-11 років в'язниці

25 червня 2019, 18:18
Поділіться публікацією:
Прокурор просить для мера Одеси Труханова максимальне покарання

Сторона звинувачення у так званій "справі заводу "Краян", по якій проходить мер Одеси Геннадій Труханов та чиновники міськради, просить засудити градоначальника до 12 років ув'язнення.

Дебати по даній справі проходили сьогодні в Малиновському районному суді Одеси, передає "Думська".

У залі засідань були присутні народні депутати Василь Гуляєв, Геннадій Чекіта і Сергій Ківалов. Також прибув і колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі. Під будівлею суду проводили свої акції прихильники і противники Труханова.

Так, прокуратура просить для Труханового 12 років ув'язнення, конфіскацію майна і заборону займати певні посади.

Зазначимо, у "справі "Краяна" проходять також заступник міського голови Павло Вугельман, директор департаменту комунальної власності Олексій Спектор, його заступник Володимир Родіонов і голова комісії міськради з питань комунальної власності Василь Шкрябай. Їм інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене групою осіб) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Для фігурантів справи прокуратура просить терміни покарання від 7 до 12 років з конфіскацією майна та забороною займати посади на строк 3 роки.

У справі також фігурують директор ТОВ "Valton Group" Ігор Кравченко, директор ТОВ "Девелопмент еліт" Петро Загодиренко, директор "Брокбізнесконсалт" Галина Богданова. Обвинувачення просить для них від 7 до 11 років ув'язнення.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Одеська міськрада купила будівлю "Заводу "Краян" за 185 млн грн. Будівля придбана у приватної фірми, яка на початку 2016 року купила її на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн. Фірма-продавець намагалася перевести 185 млн грн від мерії на рахунок фірми з ознаками фіктивності. Однак антикорупційні органи заблокували операцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!