Головна Новини Політика вибори "Брудні прийомчики": в ЦВК назвали кандидатів-двійників
commentss НОВИНИ Всі новини

"Брудні прийомчики": в ЦВК назвали кандидатів-двійників

Напередодні виборів кандидати готові на все, щоб через ЦВК потрапити в нардепи

26 червня 2019, 12:10
Поділіться публікацією:
"Брудні прийомчики": в ЦВК назвали кандидатів-двійників

Кількість кандидатів-двійників, зареєстрованих на різних округах регіонів, значно знизилося, завдяки попереджувальним заходам з боку Центральної виборчої комісії.

Про це заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час сьогоднішнього брифінгу, передають "Коментарі".

"Мабуть вперше за всі роки ЦВК зайняла дуже принципову позицію щодо недопущення введення в оману наших виборців, щодо недопущення зловживання правом у виборчому процесі, щодо недопущення застосування виборчих технологій. Як вам відомо, однією з таких технологій є використання двійників. Можу вам сказати, що на цій виборчій кампанії в певній мірі ми зробили в повній мірі попереджувальний крок — були внесені зміни в роз'яснення ЦВК відповідно до яких особи мали вказу ть, якщо вони міняли прізвища, а також час, коли відбувалася ця зміна ", — зазначила Сліпачук.

За її словами, використання таких технологій є "нахабним оскверненням базових принципів вільного усвідомлення вибору, який повинен здійснити наш виборець".

"Можу сказати, що завдяки такому заходу ми отримали меншу в порівнянні з минулими роками кількість двійників. Якщо в минулі роки така кількість на певних виборчих округах становила понад 6-7 чоловік, то в даному випадку їх набагато менше ... За попередніми даними, найвищу кількість двійників на одному окрузі — 3-4 людини ", — додала глава Центрвиборчкому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: www.unn.com.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!