Головна Новини Політика Філарет про наслідки отримання Томосу: "Велика церква Київського Патріархату виявилася розділеною"
commentss НОВИНИ Всі новини

Філарет про наслідки отримання Томосу: "Велика церква Київського Патріархату виявилася розділеною"

На думку Філарета, після розділення єдиної церкви Київського Патріархату, і українське суспільство розділилося

26 червня 2019, 14:57
Поділіться публікацією:
Філарет про наслідки отримання Томосу: "Велика церква Київського Патріархату виявилася розділеною"

Придбання Томосу практичному сенсі нічого доброго не дало Україні. Навпаки, в результаті всієї історії з Томосом виявилася розділена велика церква Київського Патріархату. Про це в інтерв'ю виданню "Коментарі" розповів почесний Патріарх Православної Церкви України Філарет.

"Ми для України нічого хорошого не придбали. Навпаки, розділили велику церкву Київського Патріархату, яка була єдиною. Розділилося разом з цим і суспільство. Тому що є українці, які підтримують Київський патріархат, а є українці і духовенство, які підтримують ПЦУ, не кажучи вже про те, що існує УПЦ Московського Патріархату. Тобто, ми були в кращому стані, тому що мали єдину велику церкву Київського Патріархату, а зараз ця велика церква розділена. І це завдає Україні великої шкоди як державі", — говорить Філарет.

У той же час зазначив, що ці три церкви цілком можуть співіснувати один з одним.

"До Собору 15 грудня 2018 в Україні існували три православні церкви. Це Київський Патріархат, Московський Патріархат і Автокефальну церкву. Тепер, після того, як відбулися ці собори і наш Собор (20 червня 2019), залишається те, що і було. Були три православні церкви і залишилися три: Київський патріархат, Московський патріархат і ПЦУ. Існувати ми можемо окремо, мирно, якщо вони не будуть захоплювати наші храми рейдерськими методами", — сказав Патріарх.

Філарет також додав, що є варіант з появою четвертої церкви Автокефальною. У разі, якщо вона вийде зі складу ПЦУ.

В той же час підкреслив, що не бачить підстав, за яких Константинопольський Патріарх міг би відкликати Томос.

Як раніше писали "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Філарета, екс-президент України Петро Порошенко і Константинопольський Патріарх Варфоломій підписали таємну угоду, згідно з яким Константинопольському Патріархати було передано ряд українських монастирів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!