Головна Новини Політика внутрішня політика У Держбюро розслідувань назвали причини обшуків у чиновників Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держбюро розслідувань назвали причини обшуків у чиновників Міноборони

Підозри чиновникам не вручалися

26 червня 2019, 17:44
Поділіться публікацією:
У Держбюро розслідувань назвали причини обшуків у чиновників Міноборони

Співробітники Держбюро розслідувань проводять 40 обшуків у справі про закупівлі та поставки в Збройні Сили непридатного до використання майна.

"Деякі обшуки іще тривають. Ми виявили і вилучили 11 тисяч бронежилетів. Вилучається документація, яка була укладена для постачання бронежилетів та іншого майна", — заявив під час брифінгу голова ДБР Роман Труба.

За його словами, мова йде про закупівлі за завищеними цінами непридатних бронежилетів, наметів і форми. При цьому три з п'яти бронежилетів прострілюється.

Як стверджує слідство, у злочинну групу, яка організувала ці закупівлі, входять один з керівників Міністерства оборони, керівництво департаментів та управлінь відомства, а також працівники приватних фірм і дослідних установ. Посадові особи Міноборони з самого початку знали про непридатність майна, але все одно схвалили його поставки.

Труба зазначив, що підозри нікому з посадових осіб не вручали. Всі громадяни, у яких проводилися обшуки, офіційно є свідками у справі. Він сподівається, що підозри всім учасникам злочинної схеми будуть вручені протягом 4-6 місяців.

За словами глави Держбюро розслідувань, згідно з попередніми оцінками, сума завданих збитків становить 100 млн грн. Точна сума буде відома після проведення всіх експертиз.

Нагадаємо, у колишнього радника президента Петра Порошенка, помічника міністра оборони України Юрія Бірюкова провели обшуки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!