Головна Новини Політика внутрішня політика У Росії назвали умови для видачі полонених моряків Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії назвали умови для видачі полонених моряків Україні

Росія не виконала рішення Міжнародного трибуналу з морського права

26 червня 2019, 18:39
Поділіться публікацією:
У Росії назвали умови для видачі полонених моряків Україні

Російська сторона готова видати Україні 24 моряків, захоплених у полон в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, при певних умовах.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест з приводу невиконання Російською Федерацією Наказу Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року та продовження незаконного утримання 24 українських моряків – членів екіпажів військових кораблів Бердянськ, Нікополь і Яни Капу", — сказано в заяві МЗС України.

Дипвідомство зазначає, що 25 червня отримало ноту МЗС Росії, в якій пропонується Україні надати письмові гарантії участі в продовженні кримінального переслідування українських моряків у відповідності з російським законодавством.

У МЗС України назвали цю пропозицію неприйнятною і вже проінформували про зміст ноти Міжнародний трибунал з морського права.

"Вимагаємо від Росії без будь-яких подальших умов виконати Наказ Міжнародного трибуналу з морського права і невідкладно звільнити захоплених 24 українських моряків... МЗС України вкотре вимагає негайно інформувати про час і місце звільнення та повернення під контроль України згаданих у Наказі кораблів", — підкреслюється в заяві.

Нагадаємо, ФСБ Росії звинувачує українських моряків у незаконному перетині кордону РФ під час проходження Керченської протоки. Їм загрожує до 6 років ув'язнення. Моряки назвали себе військовополоненими і своєї провини не визнають. Офіційні звинувачення будуть пред'явлені до 9 липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!