Головна Новини Політика Політв'язень Балух відновив голодування
commentss НОВИНИ Всі новини

Політв'язень Балух відновив голодування

Тюремники відібрали у нього речі

27 червня 2019, 17:11
Поділіться публікацією:
Політв'язень Балух відновив голодування

Адвокат кримського активіста Володимира Балуха, який був незаконно засуджений в Росії, Данило Берман повідомив про те, що політв'язень оголосив голодування, передає "Нова газета".

"25 червня, коли я прийшов до Володимира Григоровича, він уже знав, що до нього безуспішно намагався пробитися консул його країни. До цього Балух двічі подавав заяву, що якщо до нього не допустять консула України, то він оголосить голодування. Оскільки адміністрація всі ці заяви проігнорувала, Володимир Григорович повідомив мені, що з вечора 25 числа починає голодування", — розповів адвокат.

Наступного дня Балух на зустрічі з адвокатом передав лист з повідомленням про початок голодування.



Також політв'язень вимагає повернути йому псалтир, светр, теплу білизну і вітаміни.

Берман додав, що передав заяву Балуха в канцелярію колонії.

Нагадаємо, після початку анексії Криму український активіст і фермер Володимир Балух демонстративно відмовився прийняти громадянство РФ і вивісив на своєму будинку прапор України. Російські силовики і окупаційна влада переслідували Балуха за його проукранскую позицію, неодноразово проводили у нього обшук і заарештовували.

4 серпня 2017 року "Роздольненський районний суд Криму" засудив активіста до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму. 18 березня 2018 року в знак протесту Балух оголосив голодування, яке був змушений завершити за 205 днів через серйозне погіршення здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!