Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський обурився нотою МЗС України по полоненим морякам
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський обурився нотою МЗС України по полоненим морякам

Глава держави запропонував направити ноту батькам моряків

27 червня 2019, 18:13
Поділіться публікацією:
Зеленський обурився нотою МЗС України по полоненим морякам

Президент Володимир Зеленський під час брифінгу висловив невдоволення тим, що нота МЗС України з приводу звільнення українських моряків з російського полону була спрямована в Москву без узгодження з ним.

"Я, як президент України, дізнаюся про наші міжнародні кроки по інтернету... Я, президент України, нагадую всім, особливо пану Клімкіну, що в очі не бачив нашу відповідь на ноту РФ. Бо пан Клімкін не вважає за потрібне обговорювати такі питання з президентом України... Мені кажуть спеціалісти, помічники і дипломати, такі дії можуть поставити під загрозу повернення наших моряків", — підкреслив глава держави.

Він висловив нерозуміння у зв'язку з діями міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який робить заяви від імені України без погодження з ним. Глава держави додав, що зовнішня політика є компетенцією президента.

"У нас все є — право є, вирок є, моряків немає. І тому я готовий і хочу чіплятися за все, щоб повернути хлопців додому. І найголовніше — я пропоную зараз МЗС, пану міністру направити ноту батькам моряків", — додав Зеленський.

Як повідомляли "Коментарі", раніше МЗС України направило Росії ноту протесту у зв'язку з невиконанням Росією рішення Міжнародного трибуналу з морського права, згідно з яким РФ має відпустити 24 військовополонених українських моряків і повернути три захоплених судна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!