Головна Новини Політика внутрішня політика Міноборони спростувало заяви ДБР про неякісні бронежилети
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони спростувало заяви ДБР про неякісні бронежилети

В МО запропонували журналістам перевірити будь-який «бронік»

27 червня 2019, 19:22
Поділіться публікацією:
Міноборони спростувало заяви ДБР про неякісні бронежилети

У Міністерстві оборони (МО) спростували слова керівника Державного бюро розслідувань про неякісні бронежилети, що поставляються для потреб ЗСУ, передає "Укрінформ".

"В Україні є чотири сертифікованих лабораторії, хто може проводити такого роду випробування, хто має право, обладнання, сертифікацію, особовий склад. Дві з цих лабораторій знаходяться у власності Міноборони... Майно з партії, яка була озвучена, не виймалося, не заарештовувалось, не перевірялось. Відповідно підстав заявляти про те, що три з п'яти бронежилетів з партії у 2019 році у другому місяці, які відвантажувались, не відповідає дійсності", — заявив начальник відділу розробки речового майна Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Василь Саковец.

Він зазначив, що бронежилети, які використовуються в армії, були поставлені на забезпечення ЗСУ в 2014 році.

У той же час, начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко додав, що при закупівлі використовується документація виробника, як це роблять і інші силові відомства. При цьому він висловив занепокоєння, що заяви керівника Держбюро розслідувань негативно впливають на моральний дух армії. Марченко також запропонував журналістам перевірити будь-який бронежилет на складі МО.

Як повідомляли "Коментарі", 26 червня співробітники Держбюро розслідувань провели 40 обшуків за місцями проживання та роботи низки високопосадовців Міністерства оборони по справі про закупівлі та поставки в Збройні Сили непридатного до використання майна.

Керівник ДБР Роман Труба заявив, що три з п'яти бронежилетів, поставлених у ЗСУ, прострілюються.

У Міноборони заявили, що робота Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ повністю заблокована через вилучення оригіналів документів у ході обшуків, яке проводило ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!