Головна Новини Політика Україна не встигне підписати газовий контракт з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не встигне підписати газовий контракт з Росією

Україна не зможе підписати новий контракт на транзит за законодавством ЄС

28 червня 2019, 16:00 comments41375
Поділіться публікацією:
Україна не встигне підписати газовий контракт з Росією

Україна не встигне підписати новий газовий контракт до кінця 2019 року. Про це повідомив голова правління компанії "Газпром" Олексій Міллер.

За словами Міллера, Україна не зможе підписати новий контракт на транзит до кінця року за законодавством Європейського союзу.

"Україна до кінця року до кінця закінчення чинного контракту на транзит, не сможет підписати новий контракт на транзит за законодавством ЄС ", — заявив він.

Також він зазначив, що "Газпром" готовий продовжити з Україною контракт на транзит.

"Ми говоримо: ми готові продовжити діючий контракт на транзит. Те, що стосується ще одного аспекту, звичайно ж, ми говоримо, що цей контракт повинен бути економічно доцільним для російської сторони", — зазначив глава "Газпрому".

Нагадаємо, раніше Дубина звернувся з листом до "Газпрому" з пропозицією створити 2 робочі групи для підготовки довгострокових контрактів на постачання природного газу в Україну.

"Нафтогаз України" проводить консультації з керівництвом "Газпрому", під час яких обговорюються принципи формування і темпи зміни ціни на газ (за 5-річний період), який планується постачати в Україну за прямими договорами з "Газпромом", а також методологія формування ставки транзиту з перспективою переходу на європейський підхід принципів її формування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!