Клімкін назвав найгіршу "зраду" Європи

За словами міністра, капітуляцію нам можуть представити як перемогу

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що інформація про те, що ЄС проміняв повернення російської делегації в ПАРЄ на звільнення українських заручників, не відповідає дійсності.

"Зрада Європи нам всім болить... Найгірше буде, якщо Росія та Європа вирішать, що вони можуть домовитися за нашою спиною і спробують нав’язати нам чужу стратегію і тактику. Вже зараз в кулуарах можна почути розмови про те, що Україна є спільним сусідством Росії та Європи, спільною відповідальністю, тому мають бути й спільні дії: насправді, дії будуть російські, а Європа буде спостерігати",- написав він у своєму Facebook.

Клімкін зазначив, що цьому сприяє недосвідченість нового керівництва України і майже повна відсутність економічного маневру.

"І от ми вже не встигнемо озирнутися, як відверту капітуляцію нам намагатимуться представити як довгоочікувану перемогу. Якщо так трапиться, опинимося на два покоління у сірій буферній зоні", - констатував він.

Міністр підкреслив, що долю України мають вирішувати українці.

Нагадаємо, 26 червня Парламентська Асамблея Ради Європи внесла зміни до свого статуту, що дозволить повернути Росії права голосу без виконання нею попередніх умов.

Кілька національних делегацій, в тому числі і українська, висловили протест у зв'язку з прийнятим рішенням. Україна відкликала свого посла в ПАРЄ для консультацій.