Головна Новини Політика Богдан назвав умову визнання російської мови регіональною в Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Богдан назвав умову визнання російської мови регіональною в Донбасі

Глава Офісу президента згадав про «бандерівців» на батьківщині

1 липня 2019, 11:27
Поділіться публікацією:
Богдан назвав умову визнання російської мови регіональною в Донбасі

Керівник Офісу президента Андрій Богдан не виключив можливості надання російській мові статусу регіональної в Донецькій і Луганській областях, повідомляє "РБК-Україна".

"Ми можемо Донецькій і Луганській області дозволити розмовляти російською мовою, якщо у нас почнеться мир у країні? Ставимо питання – "так/ні". Якщо можемо, тоді Донецьк і Луганськ спілкуються російською мовою", — зазначив він.

"Особисто моя думка: я б дозволив Донецьку і Луганську державна – українська, регіональна – російська і за умови, що після цього вони – територія України... Ми повинні шукати компроміси, чи ми повинні всім нав'язувати думку якоїсь частини України?", — обурився чиновник.

У той же час Богдан виключив надання російській мові статусу другої державної.

"Я сам зі Львова, у мене ж там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її треба вирішувати. Ми говоримо нескінченно, а нічого не вирішуємо, а треба вирішувати", — сказав він, висловивши думку, що визнання російської мови державною тільки посилить проблему.

Нагадаємо, в 2012 році згідно закону "Про засади державної мовної політики" (закону Ківалова-Колесніченка), у 13 областях України були запроваджені регіональні мови. У більшості регіонів — це російська мова.

До регіональних мов були віднесені російська, білоруська, болгарська, вірменська, гагаузька, ідиш, кримськотатарська, молдавська, німецька, новогрецька, польська, ромська, румунська, словацька, угорська, русинська, караїмська та кримчацька.

У лютому 2018 року Конституційний суд визнав закон "Про засади державної мовної політики" таким, що не відповідає Конституції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!