Головна Новини Політика Рада рекомендувала українській делегації тимчасово залишити ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада рекомендувала українській делегації тимчасово залишити ПАРЄ

Комітет також прийняв звернення до Парубія

1 липня 2019, 11:54
Поділіться публікацією:
Рада рекомендувала українській делегації тимчасово залишити ПАРЄ

Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендував делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи призупинити свою участь в Організації, повідомляє "Новое время".

Народний депутат Володимир Ар'єв заявив, що участь має бути призупинено до рішення Венеціанської комісії.

"Ми пропонуємо припинити роботу української делегації в ПАРЄ до висновків Венеціанської комісії і рекомендувати не відновлювати роботу до виконання найважливіших моментів, які були у всіх резолюціях, прийнятих ПАРЄ за останні п’ять років", — сказав він.

Нардеп також підкреслив, що Росія повинна без попередніх умов звільнити всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ, анексованому Криму та в окупованому Донбасі, а також військовополонених моряків.

Крім того, Комітет звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням відкликати запрошення для спостерігачів ПАРЄ на дострокові парламентські вибори.

Нагадаємо, 26 червня ПАРЄ повернула російській делегації повноваження незважаючи на те, що РФ не виконала умов зняття санкцій. Україна за підтримки кількох делегацій намагалася заблокувати рішення, але голосування за всі запропоновані поправки були провалені.

Україна відкликала свого посла в Раді Європи для консультацій.

Також у Венеціанську комісію була направлена скарга на предмет того, чи можна вважати депутатами з РФ тих, хто обраний з урахуванням голосів жителів анексованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!