Головна Новини Політика внутрішня політика Російська мова на Донбасі: політологи «розшифрували» позицію Богдана
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська мова на Донбасі: політологи «розшифрували» позицію Богдана

Керівник Офісу президента Андрій Богдан не виключив можливість надання російській мові статусу регіональної в Донецькій і Луганській областях.

1 липня 2019, 16:00 comments1102
Поділіться публікацією:
Російська мова на Донбасі: політологи «розшифрували» позицію Богдана

У той же час він додав, що згоден на особливий статус тільки за умови знаходження Донецької та Луганської областей у складі України. На його думку, необхідно шукати компроміс, а не "всім нав'язувати думку якоїсь частини України".

Думки політологів про те, що криється за заявою чиновника, розділилися.

Так, Олег Постеркак розповів "Коментарям", що заява Богдана пов'язана з майбутніми парламентськими виборами і спробою мобілізувати свій електорат на Сході і Півдні, де затребувана альтернативна позиція екс-президента Петра Порошенка точка зору.

"Що б не робив і не говорив Богдан, а також представники партії "Слуга народу", представники команди Зеленського, все це прописується в надрах сценарію утримання свого виборця",- вважає він.

На думку експерта, у разі закінчення війни в найближчі 5 років, мовне питання для Донбасу стане принциповим і українська влада буде змушена йти на поступки навіть в разі порушення закону про державну мову.

"Якщо дивитися стратегічно, то рано чи пізно це питання спливе назовні. І це буде одна з умов великого переговорного процесу", — резюмував Постернак.

Однак, на думку політтехнолога Дениса Богуша, слова Богдана свідчать про відсутність у команди президента Володимира Зеленського чіткої стратегії.

"Це було просто інтерв'ю, в якому він просто розповів, що він так думає. А якщо він так думає, то так буде думати і команда (Зеленського). Ця команда взагалі не думає на два, три ходи вперед. Ось це основна проблема", — сказав він.

За словами Богуша, російському керівництву і Євросоюзу вигідний слабкий президент і некомпетентне керівництво України.

"Тоді вони можуть робити без України будь-які ходи — домовлятися, маніпулювати, вести переговори. Якщо у нас керівництво не розуміє, що таке національні інтереси, ми стали дуже слабкими. І ось вже пішли провали на міжнародній арені. Міжнародна політика — це дуже жорсткі переговори. Потрібно тиснути і боротися. А Зеленський, мабуть, взагалі не зрозумів, що потрібно боротися і як це зробити", — пояснив експерт.

Зазначимо, Андрій Богдан виключив визнання російської мови другою державною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!