Головна Новини Політика Українцям розповіли, як змінити місце голосування на дострокових виборах до Верховної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям розповіли, як змінити місце голосування на дострокових виборах до Верховної Ради

ЦВК спростила процедуру тимчасової зміни місця голосування

2 липня 2019, 10:46
Поділіться публікацією:
Українцям розповіли, як змінити місце голосування на дострокових виборах до Верховної Ради

Українці можуть тимчасово змінити місце голосування на позачергових виборах до Верховної Ради без зміни виборчої адреси. Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії України.

"Виборцям необхідно звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців за місцем їх знаходження в день виборів чи місцезнаходженням обраної виборчої дільниці або за виборчою адресою", – сказано в повідомленні.

Для цього необхідно подати у відповідний орган ведення Державного реєстру виборців письмову заяву, пред'явити паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина, посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

Крім того, документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування, надавати не потрібно, як і вносити якусь плату.

"Подати заяву про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Державного реєстру виборців можливо не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, тобто до 15 липня 2019 року включно. Таким чином, для запобігання створення черг та інших незручностей комісія закликає виборців не зволікати з візитом до органу ведення ДРВ і по можливості не відкладати на останні дні подання заяви про тимчасову зміну місця голосування", – додали в ЦВК.

Як повідомляли "Коментарі", станом на 1 липня тимчасово змінили місце голосування на позачергових парламентських виборах 27 195 українців.  

Тимчасово змінили місце голосування, зокрема, 441 мешканець Автономної Республіки Крим і 109 жителів Севастополя. Таку ж процедуру пройшли 6936 жителів Донецької області та 3774 – Луганської.

Крім того, в столиці Україні тимчасово змінили місце голосування 2354 людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!