Головна Новини Політика Україна втратила безвіз з двома країнами
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратила безвіз з двома країнами

Україна опустилася на 4 позиції в рейтингу паспортів

2 липня 2019, 11:45
Поділіться публікацією:
Україна втратила безвіз з двома країнами

Україна з квітня по липень 2019 року опустилася в рейтингу паспортів світу на 4 позиції і зайняла 44-е місце, втративши безвізовий режим з двома країнами

Україна ділить 44-е місце з Нікарагуа і Тувалу. Українці можуть відвідувати без візи 126 країн. За останні місяці Джібуті і Бенін змінили свою візову політику, і тепер українці повинні отримувати електронну візу замість візи після прибуття.

Перше місце в рейтингу як і раніше займають Японія і Сінгапур, паспорти яких дозволяють відвідувати без візи 189 країн світу. Південна Корея, яка три місяці тому була на першій сходинці, втратила дві позиції і тепер займає друге місце разом з Німеччиною та Фінляндією (187 країн). Трійку лідерів замикають Данія, Італія та Люксембург (186 країн).

Також повідомляється, що за 10 років кількість безвізових країн для українців зросла в 2,5 рази.

У 2009 році громадяни України могли відвідувати без візи всього 50 країн світу, займаючи 62 місце у рейтингу, 5 років тому – 79 країн, займаючи 53 місце в рейтингу. Станом на початок липня українці можуть відвідувати без віз 126 країн світу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що з 1 липня в Україні піднімуться тарифи на оформлення закордонних паспортів і ID-карт.  

Вартість виготовлення закордонних паспортів і ID-карт з безконтактним носієм зросте на 30%. Постанова Кабінету Міністрів України про підвищення вартості адміністративних послуг набирає чинності з 1 липня 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!