Головна Новини Політика У Кабміні пояснили, навіщо змінювати Конституцію в частині децентралізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні пояснили, навіщо змінювати Конституцію в частині децентралізації

Змінювати Конституцію хочуть, щоб зробити реформу безповоротньою

2 липня 2019, 14:30
Поділіться публікацією:
У Кабміні пояснили, навіщо змінювати Конституцію в частині децентралізації

В Україні Кабінет Міністрів пояснив, навіщо потрібно змінювати Конституцію в частині децентралізації. Це необхідно, щоб зробити цю реформу безповоротньою, передає прес-служба Урядового порталу на сторінці в соцмережі Facebook.


Як зазначається, в Україні необхідно створити Європейський адміністративно-територіальний устрій. Ввести субсидіарність, щоб питання вирішувалися на тому рівні, де це буде найбільш ефективно. Так, хочуть зробити, щоб влада на місцях стала незалежною в прийнятті рішень, але в межах своїх повноважень. Також планується, щоб фіксована частина грошей залишалася на місцях. У цьому плані, децентралізація і так вже діє в Україні.


Повноваження, ресурси і відповідальність хочуть перекласти на людей — в громаду.


"Місцеву владу представлятимуть чиновники обрані народом, а не призначені "зверху". На місцях будуть обиратися голови районних і обласних рад з числа місцевих депутатів", — йдеться в інфосхемі до посту.


Як відомо, зараз голів облрад призначає в Україні президент. А ось голів районних та обласних виконкомів надалі будуть призначати відповідні ради.


"Розпуск місцевої ради або усунення голови громади стане більш демократичним. Зараз — це рішення парламенту, буде — рішення парламенту, президента і Конституційного суду", — наголошується в повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!