Головна Новини Політика Зеленський провів зустріч з Трюдо: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський провів зустріч з Трюдо: про що говорили

Зеленський подякував Трюдо за підтримку України

3 липня 2019, 00:09
Поділіться публікацією:
Зеленський провів зустріч з Трюдо: про що говорили

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Про результати переговорів глава України розповів на спільному брифінгу в Торонто.

Політики обговорили розвиток українсько-канадських відносин та торкнулися гострі теми в умовах воєнного конфлікту з Росією на Сході країни.

"Канада дійсно є другом України. Вона підтвердила це реальними кроками щодо підтримки нашої країни в санкційної політики проти агресії Росії, а також у збереженні суверенітету і захисту територіальної цілісності", – сказав Володимир Зеленський.

Також Зеленський заявив, що Україна домовилася з Канадою про постачання оборонного озброєння та новітньої військової техніки, зокрема, бронетехніки.

"Я думаю, ми можемо про це відкрито говорити: ми домовилися про постачання бронетехніки. Ми домовилися, що будемо розвивати домовленості. У нас з'являться угоди, я не можу поки що сказати детальніше, але ми говоримо про те, що в Україні може з'явитися щось, що дасть робочі місця в цій сфері. Не хочу бути таким президентом, який щось обіцяє, тому давайте ми підпишемо угоду, впевнений, це буде найближчим час", — сказав він.

У свою чергу Трюдо розповів про канадські інвестиції в патронний завод в Україні.

"Ми підписали угоду та внесли Україну до списку країн, в які дозволено продавати озброєння. Ми вже бачили інвестиції канадських компаній завод боєприпасів в Україні. І ми продовжимо працювати з Україною, щоб вони отримали підтримку, якої вони потребують: як від канадських військових інструкторів, так і в озброєнні", — сказав він.

Також Україна і Канада домовилися про спільне виробництво фільмів.

"Ми підписали угоду про спільне виробництво аудиовизульной продукції. Це дуже позитивно, що Україна зможе виробляти спільні фільми з Канадою. Джим Керрі, Кіану Рівз, Райан Рейнольдс... повірте, в Україні є актори з такими ж акторськими здібностями", — сказав Володимир Зеленський.

 Як повідомляли "Коментарі", Зеленський прокоментував обстріл медиків в Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!