Головна Новини Політика Зеленський розповів, як досягти миру в Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, як досягти миру в Донбасі

Трюдо пообіцяв Зеленському, що Канада продовжить санкційний тиск на Росію

3 липня 2019, 07:11
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів, як досягти миру в Донбасі

Президент України Володимир Зеленський на брифінгу з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо заявив, що світу на Донбасі можна досягти політико-дипломатичним шляхом.

"Наступ миру в Україні було першим з питань, які ми обговорили з паном Трюдо. Упевнений, що ми досягнемо реального прогресу лише політико-дипломатичним шляхом. І, зрештою, змусимо Росію припинити ескалацію, забезпечити стійке припинення вогню, забезпечити розведення сил і звільнення всіх наших українських полонених", — сказав Зеленський.

За словами президента України, дієвим інструментом для цього є продовження політики санкцій.

"Ми розуміємо, коли міжнародні партнери кажуть, що втрачають гроші, але, вибачте, ми втратили території і втрачаємо людей", — підкреслив він.

Також глава держави висловив подяку канадському уряду за розуміння і консолідацію міжнародного співтовариства в підтримку територіальної цілісності України і санкційної політики.

"Вчора в небі над Торонто був неймовірний салют з нагоди Дня Канади, і ми мріємо і робимо все, щоб в українському небі так само вибухали тільки салюти. І ми вдячні канадським друзям за активну і всебічну підтримку в цьому напрямку", — додав Зеленський. 

Трюдо уточнив, що Канада продовжує бути країною, яка ввела проти Росії серйозні санкції, але буде діяти паралельно з міжнародними друзями і партнерами Канади.

"Ми вважаємо, що надзвичайно важливо побачити позитивні дії Росії, і ми продовжимо серйозно підтримувати Україну, вводячи санкції проти російських офіційних осіб", — сказав Трюдо.


Як раніше повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!