Головна Новини Політика ГПУ направила до ЦВК докази, що Клюєв не жив в Україні 5 років
commentss НОВИНИ Всі новини

ГПУ направила до ЦВК докази, що Клюєв не жив в Україні 5 років

У Генпрокуратурі врахували громадський резонанс

3 липня 2019, 16:35
Поділіться публікацією:
ГПУ направила до ЦВК докази, що Клюєв не жив в Україні 5 років

Генеральна прокуратура направила в Центральну виборчу комісію обґрунтовану інформацію щодо кримінальних проваджень щодо кандидата у народні депутати, екс-заступника глави Адміністрації президента Андрія Клюєва, повідомляє прес-служба ГПУ.

Центрвиборчком у своєму запиті просив надати інформацію про нібито постійне проживання Клюєва в окупованому зараз Донецьку в період 2014-2019 рр.

У ГПУ зазначили, що Клюєв є підозрюваним у низці економічних злочинів і незаконних діях щодо учасників Революції Гідності.

"ЦВК поінформовано про хід розшуку підозрюваного та про наявні та достатні докази постійного проживання Клюєва А.П. у період 2014-2019 років на території Російської Федерації, а також відсутності даних про таке проживання на території України. Всупереч об’єктивним даним слідства, 02.07.2019 ЦВК прийнято рішення про реєстрацію Клюєва А.П. кандидатом у народні депутати України", — наголошується в повідомленні.

ГПУ також надала додаткову розширену інформацію щодо зазначених питань та копії окремих процесуальних документів, якими підтверджується факт постійного проживання Клюєва в 2014-2019 рр. на території Росії.

Як повідомляли "Коментарі", 2 липня ЦВК зареєструвала кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва (екс-голова АП часів президентства Віктора Януковича, нібито проживає з 2014 року Донецьку) і блогера Анатолія Шарія, який має намір балотуватися в український парламент від своєї політсили "Партія Шарія".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков надіслав до ЦВК листа, в якому вказав терміни перебування Клюєва в Україні. У документі зазначено, що Клюєв втік з України разом з Януковичем не проживав на території країни останні 5 років. На підставі цього глава МВС просить Центрвиборчком зняти Андрія Клюєва з парламентських виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: «Комментарии»
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!