Головна Новини Політика 36 позовів і 12 рішень: як неплатоспроможні банки борються з НБУ в судах
commentss НОВИНИ Всі новини

36 позовів і 12 рішень: як неплатоспроможні банки борються з НБУ в судах

НБУ заявляє, що, визнаючи українські банки неплатоспроможними, діє в рамках законодавства

4 липня 2019, 12:20
Поділіться публікацією:
36 позовів і 12 рішень: як неплатоспроможні банки борються з НБУ в судах

Рішення Національного банку України щодо визнання тих чи інших банків неплатоспроможними, активно оскаржують в судах. Зараз в адміністративних судах знаходиться 36 судових справ проти регулятора, розповіли виданню "Коментарі" в НБУ.


Як зазначається, в суд на НБУ подають банки, які було визнано неплатоспроможним і у яких відкликали банківську ліцензію, а також банки, що були відправлені на ліквідацію.


"Всього судами прийнято 23 рішення, які зараз переглядаються в апеляційній та касаційній інстанціях. З цієї кількості 12 рішень було прийнято не на користь Національного банку, 9 з них вступили в законну силу. Залишилися 11 рішень, що були винесені на користь регулятора, 9 з них вступили в законну силу", — повідомили в НБУ.


У Центробанку відзначили, що оздоровлення банківського сектору протягом 2014-2019 років відбувалося в рамках законодавства і повноважень Національного банку.


"При визнанні банків неплатоспроможними і відкликанні банківської ліцензії НБУ діє в межах чинного законодавства, зокрема керуючись статтею 76 "Про віднесення банку до категорії неплатоспроможних" та статтею 77 "Відкликання банківської ліцензії" Закону України "Про банки і банківську діяльності", — підкреслили в НБУ.


Як раніше писали "Коментарі", в Україні станом на 1 червня цього року банківську ліцензію мають 76 банків, замість 180. Таким чином в країні позбулися "зомбі"-банків і банків-"пилососів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!