Головна Новини Політика Зеленський не збирався встановлювати контакт з непідконтрольним Донбасом, - експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський не збирався встановлювати контакт з непідконтрольним Донбасом, - експерти

Президент у передвиборчих обіцянках не говорив про те, що збирається встановлювати прямі контакти із "владою" "Л/ДНР" і Путіним

4 липня 2019, 11:03
Поділіться публікацією:
Зеленський не збирався встановлювати контакт з непідконтрольним Донбасом, - експерти

В інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera президент Росії Володимир Путін заявив, що переговори між Києвом і Москвою можливі при виконанні президентом України Володимиром Зеленським своїх передвиборних обіцянок. Однією із яких нібито є встановлення прямих контактів з непідконтрольним Донбасом. Коментарі поцікавилися у експертів, чи потрібно йти Зеленському на прямий діалог з т. зв. "владою" "Л-ДНР"?

"Все можливо в цьому світі, і навіть діалог Володимира Зеленського з ватажками бойовиків", — вважає військовий оглядач Денис Попович.

За його словами, все має свою ціну. По-перше, представники команди Зеленського вже заявляли, що не підуть на переговори з терористами. А по-друге, сам Зеленський налаштований на прямі переговори з Путіним, відмінно розуміючи, хто насправді керує бойовиками".

Експерт вважає, якщо Зеленський піде на переговори з "керівниками" "ЛНР" Пасічником і "ДНР" Пушиліним — це як раз і буде невиконанням його передвиборних обіцянок, яке дуже сильно вдарить по його рейтингу.

"Президент України перебуває в неприємній ситуації. Йому необхідні прямі переговори з Путіним, але сам Путін не горить бажанням їх організовувати, заганяючи Зеленського в русло виконання невигідних для України Мінських угод", — вважає військовий оглядач.

У той же час глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко підкреслює, що обіцянок про прямому діалозі з неподоконтрольными територіями Володимир Зеленський ніколи не давав. Навіть навпаки – спростував подібне припущення, висловлене президентом Франції Емманюель Макроном.

"Позиція РФ про прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом незмінна. Це ж не сьогоднішня позиція. Кремль вимагає з початку конфлікту, — нагадує Фесенко. – Тим не менше, Росія пішла на діалог і в мінському, і в нормандському форматі. Так що нинішня заява Путіна – це не ультиматум, а скоріше побажання. І воно зовсім не є категоричною умовою для прямих переговорів Києва і Москви".

Найближчим часом, зазначає Фесенко, відбудеться зустріч помічників країн нормандського формату (Україна, Росія, Німеччина, Франція), під час якої буде готуватися зустріч для зустрічі власне лідерів.

"Переговори відбудуться саме на цьому рівні. А прямого діалогу з сепаратистами не буде, як відмови від терміна "сепаратисти", оскільки це системна позиція української дипломатії, від якої ніхто відмовлятися не збирається", — впевнений глава ЦППД "Пента".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що 28 червня в Мінськ доставили чотирьох звільнених з полону бойовиків "ЛДНР" українців



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!