Головна Новини Політика Експерти допускають, що у справі "Клюєва-Шарія" є "рука Порошенко"
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти допускають, що у справі "Клюєва-Шарія" є "рука Порошенко"

Колишній президент вирішив перед виборами нагадати про себе, вважають експерти

4 липня 2019, 12:30
Поділіться публікацією:
Експерти допускають, що у справі "Клюєва-Шарія" є "рука Порошенко"

Експерти впевнені, що ситуація, яка склалася з реєстрацією і скасуванням реєстрації кандидатів у депутати екс-заступника глави Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія тісно пов'язана з колишнім президентом України Петром Порошенком. Є припущення, що таким чином колишній глава держави хоче мобілізувати свого виборця і нагадати про себе.

Глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що ця ситуація є відображенням перехідного періоду від одного політичного циклу до іншого.

За його словами, українські суди зараз приймають багато сумнівних рішень, дінше справа – чому вони їх беруть..

Можна висловлювати різні версії, в тому числі конспірологічні. Можливо, намагалися підстрахуватися, боячись, що справа дійде до Європейського суду з прав людини, і будуть проблеми, пов'язані з тим, що це питання набуває ще більшого резонансу. Може, був таємний політичний вплив, підігравання різним політичним силам, в тому числі "Європейської солідарності" Петра Порошенка, яка активно зараз експлуатує тему загрози реваншу. Як би там не було, але відмова у реєстрації Шарія та Клюєва цілком справедливий, оскільки вони не проживали в Україні останні п'ять років", — зазначив він.

У свою чергу пполітолог Олексій Якубін упевнений, що ситуація з реєстрацією-зняттям Шарія та Клюєва виглядає як політтехнологія по мобілізації прихильників партії Порошенка "Європейська Солідарність" та її прихильників з частини правих сил.

"У мене таке відчуття, що ця політтехнологія, певною мірою, пов'язана з "Європейської Солідарністю", оскільки саме вона була найбільш активною учасницею цих процесів, — пояснює експерт. — Не секрет, що більшість представників ЦВК – це призначенці від Блоку Петра Порошенко (перейменованого під вибори в ЄС) і "Народного фронту". Порошенко всі роки свого президентства розповідав, що активно реформував суди. І тут ми бачимо таку своєрідну гру: рішення Верховного суду, який рекомендував перевірити відмову в реєстрації Клюєва і Шарія, ЦВК сприймає як керівництво до дії, щоб їх зареєструвати. Тут же починається хайп, Порошенко і Ко збирають "Майдан", розкручують свою улюблену тему "реваншу". А потім реєстрацію різко скасовують – як би їх вимоги почуті".

Експерт впевнений, що Порошенко і його соратники, у яких поки залишилося чимало важелів впливу, просто використали ситуацію, щоб нагадати про себе і мобілізувати свого виборця.

Як повідомляли "Коментарі", Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатами в депутати на дострокових парламентських виборах екс-заступника глави Адміністрації президента Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія.

2 липня ЦВК зареєструвала кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва (екс-глава АП часів президентства Віктора Януковича, нібито проживає з 2014 року в Донецьку) і блогера Анатолія Шарія, який має намір балотуватися в український парламент від своєї політсили "Партія Шарія".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!