Головна Новини Політика Україна приготувалася до зупинки транзиту російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна приготувалася до зупинки транзиту російського газу

До закінчення газових контрактів України і Росії залишилося менше півроку

4 липня 2019, 12:52
Поділіться публікацією:
Україна приготувалася до зупинки транзиту російського газу

Україна повинна готуватися до повного припинення транзиту російського газу з початку 2020 року, однак ця підготовка поки опинилася під загрозою через падіння приголомшуючого власного видобутку газу, зокрема, в підконтрольній "Нафтогазу" компанії "Укргазвидобування". Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Якщо порівняти середньодобовий видобуток, яка була досягнута у грудні 2018 року, з даними за червень 2019 року, то падіння добової видобутку газу в "Укргазвыдобуванни" вже складає 9,2%. Перші дні липня показують ще більш загрозливі тенденції", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами,компанія змушена очікувати припинення транзиту через Україну не тільки в першому кварталі 2020 року, але і в цілому після закінчення 2019 року.

Також він нагадав, що позиція "Нафтогазу" залишається незмінною: компанія продовжує боротися за збереження транзиту російського газу після 2019 року, для цього їй знадобиться допомога міжнародних партнерів, зокрема, залучення до Європейської комісії переговорів щодо транзиту з "Газпромом".

"Ми вітали і продовжуємо вітати участь Європейської комісії та українського уряду в цих переговорах. Не вважаємо, що ця проблема може бути вирішена виключно на рівні відносин між "Газпромом" і "Нафтогазом", оскільки давно стало очевидним, що позиція "Газпрому" про припинення транзиту через Україну обумовлена саме політичними факторами, а не економічними", – підкреслив виконавчий директор НАК.

За його словами, "Нафтогаз" також повинен зберегти можливість отримати справедливу компенсацію за втрату транзиту через Стокгольмський арбітраж, над чим зараз працює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!