Головна Новини Політика Політологи обговорили строки прийняття Виборчого кодексу
commentss НОВИНИ Всі новини

Політологи обговорили строки прийняття Виборчого кодексу

Парубій назвав дату 11 липня, експерти піддали її під сумнів

4 липня 2019, 12:25
Поділіться публікацією:
Політологи обговорили строки прийняття Виборчого кодексу

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент прийме Виборчий кодекс 11 липня. Нагадаємо, що законопроект "Проект Виборчого кодексу України" був запропонований ще 7 листопада 2017 року.

Політолог Кирило Молчанов підтримує в цьому спікера ВР і вважає, що нинішнє скликання ВР цілком здатний прийняти Виборчий кодекс. І піти на канікули аж до перевиборів.

"А це означає, що більше ніякі законопроекти в цьому скликанні прийматися не будуть. У вересні вже збереться новий склад парламенту. Чи підпише президент Виборчий кодекс — велике питання, адже на словах він за відкриті списки, а за фактом в Раду вносив проект з закритими списками ", — зазначає Молчанов.

Політексперт Тарас Загородній не вірить, що нинішня Верховна Рада прийме Виборчий кодекс.

"Все на округах, займаються виборами. Не бачу зацікавленості сторін займатися ІК, так само як достатньої кількості голосів для його прийняття, — заявив Загородній. — Парубій просто піариться на ньому, тому що є одним з авторів цього кодексу. Хоче показати, що він активно працює. Твердження, що ІК ліквідує політичну корупцію я вважаю маренням. Ліквідувати її можуть тільки правоохоронні органи ".

Відкриті списки, які просуваються деякими політсилами, на думку Загороднього, не ліквідують мажоритарку, а призведуть до стовідсоткової мажоритарки.

"В ІК закладені підміна понять і маніпуляції. Як скуповували у нас округу, так і будуть скуповувати. Коли говорять, що пропорційна система краще, замовчують, скільки грошей викладають за ті ж місця в списках партій. Я, до речі, проти відкритих списків, тому що ми і проблему політичної корупції таким чином не вирішимо, і отримаємо в парламенті дисбаланс областей, коли одні будуть представлені в помітно меншій кількості, ніж інші. Якщо хочемо вирішувати питання з мажоритаркою, досить ввести там два тури ", — зазначає політексперт



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!