Головна Новини Політика «Громадянська війна»: експерти пояснили заяви Коломойського
commentss НОВИНИ Всі новини

«Громадянська війна»: експерти пояснили заяви Коломойського

Коломойський своєю заявою про війну цілеспрямовано «б'є» по Зеленському

4 липня 2019, 14:29
Поділіться публікацією:
«Громадянська війна»: експерти пояснили заяви Коломойського

Олігарх Ігор Коломойський у своєму інтерв'ю журналу "НВ" назвав війну в Донбасі "внутрішнім громадянським конфліктом", де російські військові виконують "інтернаціональний обов'язок".

Експерти пояснили виданню "Коментарі", що це може бути цілком цілеспрямована політика олігарха, якого пов'язують з президентом Володимиром Зеленським.

"Це вже не перша одіозна заява Коломойського. Якщо розглядати їх разом з неоднозначними заявами в оточенні Зеленського, то складається враження, що все це — частина певної стратегії, а не просто емоційні випади, — вважає політолог Олег Саакян. – Коломойський не вперше викликає вогонь на себе, а відповідно і на Зеленського. Мені здається, що це один з небагатьох способів, як Коломойський в публічному полі може завдати клопоту Зеленському".

Саакян допускає, що відносини Зеленського і Коломойського після виборів стали напруженими і заяви олігарха є елементом тактики переговорів.

"Швидше за все, Коломойський діє за принципом: проблеми створення, переговори, вирішення проблеми. Звичайно, слова Коломойського не відповідають дійсності. Російська агресія підтверджена безліччю фактів, на яких базується офіційна позиція України і міжнародного співтовариства", — констатує політолог.

Виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов впевнений, що в 2014 році Коломойський не захищав Україну, а свій бізнес.

"Очевидно, що в Дніпрі (раніше Дніпропетровську) в той момент було достатньо активістів, готових протистояти "російській весні". І Коломойський швидше очолив цей рух, ніж сформував його. А потім отримав політичні та економічні бонуси", — каже Леонов.

Політолог звертає увагу, що приблизно з 2015 року Коломойський наполегливо просуває російський порядок денний, російський погляд на події.

"Він вже говорив раніше про громадянський конфлікт, про те, що РФ там немає або просто є певні представники Росії. Можливо, таким чином він дає сигнал Кремлю, що готовий використати свій вплив і можливості для просування російських ідеологів в Україні", — пояснив Леонов.

Нагадаємо, раніше глава Офісу президента Андрій Богдан підтримав надання російській мові статусу регіональної в Донецькій і Луганській областях після їх повернення під контроль України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!