Головна Новини Політика У мерію Києва передані підписи проти сміттєвого заводу на Троєщині, - нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

У мерію Києва передані підписи проти сміттєвого заводу на Троєщині, - нардеп

Активісти передали в Київську міську державну адміністрацію підписи проти будівництва в Деснянському районі столиці сміттєпереробного комплексу.

4 липня 2019, 16:30
Поділіться публікацією:
У мерію Києва передані підписи проти сміттєвого заводу на Троєщині, - нардеп

"Сьогодні подали до КМДА 10 000 підписів мешканців Троєщини, щодо вимоги заборони будівництва сміттєпереробного/сміттєспалювального комплексу в Деснянському районі", — написав у своєму Facebook народний депутат Борислав Береза.

Нардеп відзначив, що біля ТЕЦ-6 було виділено дві земельні ділянки для сміттєвого полігону та сміттєпереробного заводу.

"Після петиції 2016 року, яку подали кияни щодо вимоги заборони будівництва заводу в Деснянському районі була створена робоча група при КМДА, яка мала вирішити питання — будувати чи не будувати завод на Троєщині. Питання було відтерміноване, але не вирішене", — зазначив політик.

Береза вказав, що згідно з Планом перспективного розвитку Києва, будівництво даного заводу, на проектну документацію якого в 2016-2017 рр. було виділено 4,6 млн грн, затверджено.

Політик заявив, що основною проблемою Деснянського району є транспортна, оскільки відсутнє метро, а Північний міст не справляється з потоком.

"Волонтери зібрали більше 10 000 підписів проти будівництва сміттєпереробного/сміттєспалювального комплексу в Деснянському районі! І тільки після цього чиновники КМДА через ЗМІ та своїх представників в районі, почали спростовувати свої наміри щодо будівництва сміттєвого заводу", — написав Береза, вимагаючи від чиновників документальних підтверджень відмови від будівництва заводу та полігону.

Зазначимо, Комплексна цільова програма підвищення енергоефективності і розвитку житлово-комунальної інфраструктури на 2016-2020 рр. передбачала будівництво на Лівому березі Києва комплексу по сортуванню/переробці твердих побутових відходів за рахунок інвестицій. У Київській міськдержадміністрації заявили, що згортання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з переробки сміття, що утворюється на території Києва, пройшло 28 вересня 2018 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!