Головна Новини Політика У Зеленського помилилися, назвавши столицею Канади Торонто
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського помилилися, назвавши столицею Канади Торонто

Геращенко вирішила провести лікнеп прес-службі Зеленського, і сама помилилася зі столицею

5 липня 2019, 10:01
Поділіться публікацією:
У Зеленського помилилися, назвавши столицею Канади Торонто

Прес-служба глави держави Володимира Зеленського переплутала столиці Канади Оттави з найбільшим містом країни Торонто. На сайті глави української держави з'явився анонс з помилкою датовою ще 1 липня. Про це розповіла перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.



"Увага для прес-служби президента. Столиця Канади — Оттава. не Торонто. Це 5 клас середньої школи, урок географії. Негоже, щоб на сайті президента добу висіла інфо, що Торонто — це "столиця Канади"... насправді, це яскравий маркер, нові обличчя — не завжди компетентні та професійні..., навіть якщо працювали в західних медіа і мають диплом", — написала Геращенко.

Незабаром прес-служба відредагувала інформацію про візит Зеленського в Канаду. У виправленому анонсі значиться, що президент "візьме участь у Міжнародній конференції з підтримці реформ в Україні, який пройде в найбільшому місті Канади, столиці провінції Онтаріо — Торонто".

Після цього Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці влаштувала лікнеп для прес-служби глави держави і нагадала назви столиць кількох країн. При цьому у випадку з Нідерландами і сама допустила помилку, але оперативно виправила і визнала свій "промах".


"На всякий випадок, лікнеп. Столиця Туреччини — Анкара, а не Стамбул. Столиця Нідерландів — Гаага, а не Амстердам. Столиця США — Вашингтон, а не Нью — Йорк. А то мало куди наступний візит. А ми переживаємо, щоб все було добре", — написала вона.

Користувачі в коментарях швидко вказали на помилку і незабаром Геращенко видалила слова про Нідерландах, зазначивши, що визнає свою помилку.

"P. S. Столиця Нідерландів — Амстердам. Уряд і королівська резиденція — у Гаазі. Як і міжнародні суди. Визнаю помилку. Хороший привід всім згадати географію", — написала віце-спікер.

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!