Головна Новини Політика Екс-чиновник КМДА, близький до Офісу Зеленського, дозволив собі забудувати Рибальський,- ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-чиновник КМДА, близький до Офісу Зеленського, дозволив собі забудувати Рибальський,- ЗМІ

Колишній чиновник КМДА при забудові Рибальського використовував панамський офшор

5 липня 2019, 14:07
Поділіться публікацією:
Екс-чиновник КМДА, близький до Офісу Зеленського, дозволив собі забудувати Рибальський,- ЗМІ

Колишній співробітник Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Андрій Вавриш, який є близьким знайомим глави Офісу президента Андрія Богдана, за час роботи у столичній мерії забезпечив своїй фірмі роботи по забудові Рибальського півострова, з'ясували журналісти проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом".

ЗМІ продемонстрували копії документів, зокрема договір на розробку детального плану території Рибальського півострова у Києві, який був підписаний в липні 2015 року. Саме цей план дозволив побудувати ЖК "Рибальський" в межах вулиць Електриків та Набережнорибальської. Забудовником виступила компанія Saga Development, що працює під керівництвом Вавриша і належить компанії в панамському офшорі.

picture

picture
У тому ж році, але вже після заклику мера Віталія Кличка написати заяву про звільнення, Вавриш підписав договір на розробку Детального плану території Рибальського від мерії.

Розробку плану здійснювало ТОВ "Терра Проджект", яке зараз тісно співпрацює з Saga. Інвестором розробки виступило ТОВ "Міжрегіональний центр технічної інвентаризації", яким тоді керував юрист Дмитро Овсій, який представляє Вавриша в судах. Крім того, Овсій є керівником і співвласником компаній у партнерстві з панамської компанією "Тревор Бізнес С. А.", яка зараз є власником Saga Development.

Народний депутат Юрій Левченко оскаржив у суді детальний план території Рибальського у зв'язку з невідповідністю Генплану Києва та відсутністю громадських слухань з даного питання. Нардеп виграв тільки суд першої інстанції. Верховний суд визнав забудову Рибальського законною.

Після обрання президентом Володимира Зеленського екс-чиновник Вавриш почав проявляти публічну активність. Зокрема, він був на зустрічі за участю Зеленського та Богдана, на якій обговорювався майбутній переїзд Офісу з Банкової в Український дім на Європейській площі.



У 2010-2015 рр. Андрій Вавриш обіймав посаду заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міськадміністрації, начальника Служби містобудівного кадастру Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!