Головна Новини Політика Експерти розповіли, хто такий новообраний голова Донецької ОДА
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, хто такий новообраний голова Донецької ОДА

Президент вибудовує свою управлінську вертикаль, в тому числі призначаючи нових губернаторів.

5 липня 2019, 14:11
Поділіться публікацією:
Експерти розповіли, хто такий новообраний голова Донецької ОДА

 Новообраний голова Донецької ОДА Павло Кириленко сприятиме мирним процесам у регіоні і зможе навести порядок. Таку думку висловили політичний експерт Тарас Загородній і голова "Інституту регіональної політики" Енріке Менендес в ексклюзивному інтерв'ю "Коментарям".

"Зрозуміло, що президент вибудовує свою управлінську вертикаль, в тому числі призначаючи нових губернаторів. Це абсолютно нормальний процес. З своєю специфікою, якщо говорить про Донбасі. Адже в Донецькій і Луганській областях – не просто губернатори, а голови обласних військово-цивільних адміністрацій. Тобто, вони виконують подвійну функцію. До того ж, в цих регіонах не діють облради, які традиційно виступають політичною противагою ОДА. Так що ОВГА – це потужний інструмент, який впливає на політичну ситуацію, а також контролює фінансові потоки. Міжнародні донори вкладають досить багато коштів у Донбас. І всі ці гроші зазвичай проходять через ОВГА", — сказав він.

Глава ІРП підкреслює, що керувати Донецькою областю буде молодий чоловік (Кириленко 33 роки), до того ж, не "парашутист", який не розбирається в специфіці регіону, а місцевий уродженець. До речі, згідно декларації про доходи, дружина Кириленко і зараз володіє житлом непідконтрольної Горлівці.

"Те, що він є силовиків, це відображає саму структуру ОВГА, де основний акцент робиться на компоненті безпеки, ніж на традиційних для губернаторів господарських питаннях. Думаю, що пріоритети нового глави Донецької ОВГА залишаться незмінні – безпека перш за все. Сподіваюся, ми як громадськість, зможемо вибудувати нормальні здорові відносини. Нам є, що обговорити. Приміром, перезапуск громадської ради", — зазначив він.

У свою оередь политический експерт Тарас Загородній підкреслює, що особливих претензій до Кириленка на його попередніх роботах (працював в прокуратурах Донецької області, АР Крим та Генпрокуратурі, потім став військовий прокурор Ужгородського гарнізону Західного регіону) не було.

"Він — виходець з правоохоронних органів, а саме такі люди повинні займатися ВОГА", — зазначає політолог.

Він нагадав, що попередниками Кириленко на Донеччині з початку конфлікту (з весни 2014 року) були бізнесмен Сергій Тарута, колишній командувач внутрішніми військами України генерал Олександр Кіхтенко, екс-губернатор Житомирської області, колишній керівник Антикорупційного управління Генеральної прокуратури України Павло Жебрівський і генерал СБУ Олександр Куць, якого, власне, змінив Кириленко.

"Думаю, новому губернатору Донеччини важливо буде сприяти мирним процесам, які зараз намагаються активізувати нові українські влади. Звичайно, важливі і економічна, і соціальна складові. Регіону потрібен керівник, який розуміє специфіку відбувається і не вважається "чужаком". У цьому сенсі призначення Кириленка виглядає цілком логічно", — сказав він.

Як повідомляли "Коментарі", президент України Володимир Зеленський сьогодні призначив новим головою Донецької обласної государственнойадминистрации Павла Кириленка, який з 2017 року очолював військової прокуратури Ужгородського гарнізону Західного регіону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!