Головна Новини Політика Колишні голови Ради назвали кращого кандидата в спікери нового парламенту, - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишні голови Ради назвали кращого кандидата в спікери нового парламенту, - ВІДЕО

Колишні голови Верховної Ради Леонід Кравчук і Арсеній Яценюк назвали лідера Радикальної партії Олега Ляшка кращим із ймовірних кандидатів на пост спікера Верховної Ради нового скликання.

5 липня 2019, 14:46
Поділіться публікацією:
Колишні голови Ради назвали кращого кандидата в спікери нового парламенту, - ВІДЕО

"Головне, щоб ця особистість не була пов’язана із жодною з гілок влади. Спікер має бути яскраво вираженою постаттю з центристськими переконаннями і повинен тримати планку, щоб парламент не став кишеньковим", — сказав Кравчук в ефірі телеканалу "Україна".

Арсеній Яценюк, який став наймолодшим спікером ВР, вважає, що голова парламенту повинен мати досвід роботи в Раді.

"Він повинен знати, як працює парламент і розуміти, як працювати з депутатами. А це означає, що він, як мінімум, повинен бути керівником фракції у минулому. Ну і спікер повинен бути яскравий. Зрозуміло, найяскравіший у нас Ляшко", — сказав він.

Крім того, за даними опитування соціологічної компанії Edison research", 9% українців хочуть бачити Олега Ляшка спікером Ради. Популярність лідера радикалів у гонці за крісло спікера пояснив політолог Володимир Цибулько.

"Уявлення українців про лідерство – це сильний кулак. Мається на увазі не фізична форма, а характер і вольовитість. Цього якраз не відняти в Ляшка. Не дивно, що його називають серед претендентів на посаду – у нього є досвід, професіоналізм і яскравий тип поведінки", — подчеркнл експерт.

Варто відзначити, що Олег Ляшко вже заявив про готовність очолити Верховну Раду і представив план реформування парламенту. Зокрема, він має намір ініціювати скорочення кількості депутатів до 250, введення сенсорної кнопки для голосування та суворої відповідальності за прогули.

"Кожному українцю буде цікаво побачити Ляшка головою Верховної Ради. Я не дам президенту узурпувати вплив на парламент. Парламент має бути незалежним від уряду і від президента органом для того, щоб представляти українців. На цій посаді я забезпечу баланс гілок влади і впроваджу всі ініціативи, спрямовані на подолання бідності. Голова парламенту Ляшко не допустить реваншу промосковських сил, не дасть відібрати мову і продати землю та не дозволить торгувати Україною", — підкреслив лідер Радикальної партії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!