Головна Новини Політика Глава Генштабу ЗСУ виключив скорочення армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Генштабу ЗСУ виключив скорочення армії

У Генштабі пояснили реформу армії

5 липня 2019, 18:01
Поділіться публікацією:
Глава Генштабу ЗСУ виключив скорочення армії

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак заявив, що рішення провести розрахунки щодо впорядкування штатної чисельності армії не є планом зі скорочення чисельності ЗСУ, повідомляє "АрмияInform".

"Я віддав вказівки про проведення належних розрахунків з упорядкування штатної чисельності Збройних Сил. Зрозуміло, не знижуючи боєздатності і з урахуванням залучення за потреби оперативного резерву до складу цих частин. Як тільки я поставив завдання провести такі розрахунки, наступного дня розпочався ґвалт. Наголошую: військо не скорочується. І кількість бойових частин не зменшиться", — сказав він, зазначивши, що в низці військових частин "роздутий штат".

За словами Хомчака, система комплектування армії поки залишиться змішаною.

Начальник Генштабу назвав критику його планів реформування ворожою пропагандою.

"Критику моїх заяв про наміри активно реформувати Генштаб, систему управління, забезпечення військами тощо оцінюю, як вплив ворожої пропаганди задля дискредитації нової влади та призначених президентом Зеленським посадовців. Завдання ворога та опонентів — посіяти недовіру в суспільстві до наших рішень щодо впровадження комплексу реформ", — констатував він.

Хомчак також підтвердив, що Україна не змінить курс на членство в Європейському Союзі і НАТО.

Як повідомляли "Коментарі", в червні ЗСУ отримали сертифікат НАТО (NATO Response Force, NRF). Всім стандартам сил швидкого реагування Альянсу відповідає 140-й центр Сил спеціальних операцій. Цей підрозділ може бути залучено до спецоперацій НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!