Головна Новини Політика У Зеленського не стали розглядати запит з Генпрокуратури
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського не стали розглядати запит з Генпрокуратури

«Офіс Президента» повернув запит в Генпрокуратуру назад

5 липня 2019, 23:30
Поділіться публікацією:
У Зеленського не стали розглядати запит з Генпрокуратури

Запит щодо публічних заяв прес-секретаря глави держави, "Офіс Президента" повернув до Генеральної прокуратури без розгляду. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Як зазначається, Генпрокуратура не мала законних підстав вимагати від "Офісу Президента" спростування чи підтвердження публічних заяв прес-секретаря глави держави.


Раніше, видання "Комментарии" вже писало про те, що Генеральна прокуратура направила в "Офіс президента" запит про надання інформації щодо публічних висловлювань прес-секретаря президента Юлії Мендель про обстріл військовослужбовцями ЗСУ цивільних об'єктів в Донбасі.


"Порядок отримання документів закріплений у главі 15 КПК України "Тимчасовий доступ до речей і документів". При цьому стаття 159 КПК України встановлює, що такий тимчасовий доступ можливий тільки на підставі постанови слідчого судді. У зв'язку з цим, лист-запит, що надійшов в "Офіс Президента", повернуто в Генпрокуратуру без розгляду", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, зазначається, що підставою для направлення запиту про витребування документів є розслідуванням слідчим кримінального провадження.

"Порядок розслідування кримінального провадження, відповідно до статті 1 КПК (Кримінального процесуального кодексу) України, визначається лише кримінальним процесуальним законодавством. Таким чином, для здійснення будь-яких дій (у зокрема витребування документів) слідчий повинен керуватися конкретною нормою КПК України, а посилання на статтю 93 КПК України, як законна підстава для збору доказів є помилковим", — передає прес-служба президента.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського помилилися, назвавши Торонто столицею Канади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!