Головна Новини Політика В ОБСЄ прийняли резолюцію по Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОБСЄ прийняли резолюцію по Криму

Документ визнає Крим українським

6 липня 2019, 21:30
Поділіться публікацією:
В ОБСЄ прийняли резолюцію по Криму

Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ прийняв резолюцію, яка відкидає як таку приналежність Криму до Росії. Автором документа виступив депутат Верховної ради України Артур Герасимов.

У документі йдеться, що ОБСЄ поважає суверенітет і територіальну цілісність України в історичних межах, у які входить і Крим. Росію закликають повернути півострів під контроль України.

"Резолюція з мілітаризації РФ тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, України, Чорного і Азовського морів, незважаючи на шалений опір і шум росіян, схвалена", — заявив постійний член делегації України в Парламентської асамблеї Організації безпеки та співробітництва Європи (ОБСЄ) Рефат Чубаров.

Резолюція також заявляє про зростання мілітаризації Кримського півострова і Азовського моря з боку Росії.

Як повідомляли "Коментарі", путівник по Криму, в якому прямим текстом кажуть, що півострів російський, опублікувало видання Los Angeles Times. Спочатку згадується, що міжнародне співтовариство вважає Крим окупованим, а прихід Росії не сподобався татарам, написав на своїй сторінці в Facebook журналіст видання Голос Америки Остап Яриш.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!