Головна Новини Політика Вперше з початку війни Україна і Росія проведуть прямий телеміст
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше з початку війни Україна і Росія проведуть прямий телеміст

12 червня вперше за багато років пройде прямий телеміст між російським і українським телеканалами.

8 липня 2019, 08:19
Поділіться публікацією:
Вперше з початку війни Україна і Росія проведуть прямий телеміст

Телеканали "Росія 1" і український канал NewsOne проведуть прямий телеміст. Про це повідомив ведучий Дмитро Кисельов в ефірі програми "Вести недели".

Проект називається "Треба поговорити". Телеміст відбудеться 12 липня о 18:00 та триватиме дві години. В ефірі візьмуть участь громадяни обох країн.


За його словами, 80-е роки проходили телемости між США і СРСР, які вели журналісти Філ Донахью і Володимир Познер. Це дозволяло американцям і радянським громадянам спілкуватися та обмінюватися думками в умовах Холодної війни.

Провідними від каналу "Росія 24" будуть Марія Ситтель і Андрій Малахов, від NewsOne – Василь Голованов і Олена Кирик.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав телеканал NewsOne відмовитися від проведення телемосту з російським телеканалом "Росія 24". Звернення він опублікував у Facebook 7 липня.

"Реванш вже не просто "дряпається в двері". Він вже заходить до квартири українців через канали кума [президента РФ Володимира] Путіна... Звертаюся до журналістів і керівників каналу: згадайте, з ким у нас війна на сході, хто вбиває наших бійців на Донбасі, руйнує українські міста і хто анексував Крим. Згадайте – і відмовтеся від цього проекту. Не грайте на руку ворогові", – написав він.

 

Депутат від "Народного фронту", голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила в Facebook, що подібні телемости можна проводити, тільки "коли Росія піде з українського Донбасу і Криму".


"Одні гинуть, відвойовуючи кожен метр своєї землі. Інші – "телемости" будують. "Бенкети під час війни" можуть закінчитися проблемами зі шлунком", – додала вона.


Анонс цього телемосту вже викликала нервову реакцію у прихильників Петра Порошенка. Так, другий номер списку партії Порошенка Ірина Геращенко написала у себе в ФБ, що проведення телемосту "це виклик, на який повинні відреагувати Нацрада, СБУ, Мінінформації, уряд, Офіс президента".

У Facebook вже анонсована акція біля офісу NewsOne. Вона запланована на 8 липня на 20:00.

Крім того. свою акцію проти телеканалу скликає партія "Голос" Вакарчука. Вона почнеться в 9 ранку.

Подію прокоментував на своєю сторінкою і екс-спікер МЗС Олег Волошин:

"Кіпіш влаштований "партія війни" з приводу підготовлюваного телемосту між каналом NewsOne і каналом "Росія" показує, що ця частина суспільства і політикуму (не люблю цей термін, за це хлопці саме з політикуму/паноптикуму) не бажають припинення конфлікту через компроміс цілому. На словах вони хочуть "перемоги", а оскільки вона недосяжна, то прагнуть до нескінченної уповільнений протистояння, яке дозволяє реалізовувати їх радикальну порядку всередині країни.

Якщо така реакція на телеміст, то що буде, коли нова Рада стане голосувати за політичну частина Мінських угод, до чого закликає навіть Курт Волкер?!

Своєю нинішньою істерикою вони не можуть нашкодити Росії, але здатні штовхнути нашу країну у вир справжнього громадянського протистояння. І це вже не буде вигадкою російської пропаганди", — написав Волошин.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!