Фільм про Україну, в якому знімалися Віктор Медведчук і Оксана Марченко, отримав Гран-прі кінофестивалю Taormina Film Fest

Режисер Олівер Стоун зняв документальний фільм про Україну, який розповідає про події після Революції Гідності

Всесвітньо відомий американський режисер, володар трьох "Оскарів" Олівер Стоун зняв документальний фільм "Нерозказана історія України" (Reveling Ukraine) в якому в тандемі з Ігорем Лопатенком, теж американським режисером, мають українські коріння, вирішив показати події, які відбувалися в Україні з 2014 року, після так званої Революції гідності, зовсім під іншим кутом – через призму минулого, коли економіка і рівень життя громадян були на досить високому рівні.

Режисер на прес-конференції перед допрем'єрним показом сказав, що у своїй роботі хотів розповісти правдиву історію про країну, де багато людей повірили обіцянкам Заходу про краще життя в Євросоюзі, про їх протести і прагненнях, які через п'ять років опинилися просто обдуреними.

Для того, щоб показати тісний зв'язок між минулим і сьогоденням, Олівер Стоун одним з героїв фільму вибрав Віктора Медведчука, досвідченого, впливового політика.

"Україна процвітала. Віктор Медведчук був тоді головою Адміністрації Президента при Леоніді Кучмі. І економіка тоді була перспективною, в партнерстві з Росією вона була значно сильніше, ніж у партнерстві з ЄС", – сказав Олівер Стоун пояснюючи головні тези своєї кінострічки.

У теж час, Віктор Медведчук, коментуючи свою участь в картині, зазначив що намагався максимально об'єктивно розповісти про особливості української політики, які були характерні в ці роки.

"Дуже важливо зрозуміти причини, проаналізувати, щоб виправити ситуацію і в майбутньому зробити так, щоб Україна стала успішною країною", – зазначив український політик.


Ще до показу фільм "Нерозказана історія України" викликав величезний інтерес, причому з'явилися як прихильники, так і критики, особливо з боку радикально налаштованих українських націоналістів.

Зазначимо, що нагорода на такому престижному міжнародному кінофестивалі викликала зацікавленість телекомпаній з усього світу в його показі – найкращий доказ того, що творцям фільму вдалося донести до глядача свої творчі ідеї.

За нагородою на сцену разом з Ігорем Лопатенком вийшла Оксана Марченко, відома телеведуча, дружина Віктора Медведчука, яка стала однією з головних героїнь кінострічки.



"Сподіваюся, що фільм, який зняв Олівер, допоможе зміцненню у людей відчуття, що нам в першу чергу потрібен мир", –сказала Оксана Марченко.