Головна Новини Політика Фільм про Україну, в якому знімалися Віктор Медведчук і Оксана Марченко, отримав Гран-прі кінофестивалю Taormina Film Fest
commentss НОВИНИ Всі новини

Фільм про Україну, в якому знімалися Віктор Медведчук і Оксана Марченко, отримав Гран-прі кінофестивалю Taormina Film Fest

Режисер Олівер Стоун зняв документальний фільм про Україну, який розповідає про події після Революції Гідності

8 липня 2019, 13:10
Поділіться публікацією:
Фільм про Україну, в якому знімалися Віктор Медведчук і Оксана Марченко, отримав Гран-прі кінофестивалю Taormina Film Fest

Всесвітньо відомий американський режисер, володар трьох "Оскарів" Олівер Стоун зняв документальний фільм "Нерозказана історія України" (Reveling Ukraine) в якому в тандемі з Ігорем Лопатенком, теж американським режисером, мають українські коріння, вирішив показати події, які відбувалися в Україні з 2014 року, після так званої Революції гідності, зовсім під іншим кутом – через призму минулого, коли економіка і рівень життя громадян були на досить високому рівні.

Режисер на прес-конференції перед допрем'єрним показом сказав, що у своїй роботі   хотів розповісти правдиву історію про країну, де багато людей повірили обіцянкам Заходу про краще життя в Євросоюзі, про їх протести і прагненнях, які через п'ять років опинилися просто обдуреними.

Для того, щоб показати тісний зв'язок між минулим і сьогоденням, Олівер Стоун одним з героїв фільму вибрав Віктора Медведчука, досвідченого, впливового політика.

"Україна процвітала. Віктор Медведчук був тоді головою Адміністрації Президента при Леоніді Кучмі. І економіка тоді була перспективною, в партнерстві з Росією вона була значно сильніше, ніж у партнерстві з ЄС", – сказав Олівер Стоун пояснюючи головні тези своєї кінострічки.

У теж час, Віктор Медведчук, коментуючи свою участь в картині, зазначив що намагався максимально об'єктивно розповісти про особливості української політики, які були характерні в ці роки.

"Дуже важливо зрозуміти причини, проаналізувати, щоб виправити ситуацію і в майбутньому зробити так, щоб Україна стала успішною країною", – зазначив український політик.

picture

Ще до показу фільм "Нерозказана історія України" викликав величезний інтерес, причому з'явилися як прихильники, так і критики, особливо з боку радикально налаштованих українських націоналістів.

Зазначимо, що нагорода на такому престижному міжнародному кінофестивалі викликала зацікавленість телекомпаній з усього світу в його показі – найкращий доказ того, що творцям фільму вдалося донести до глядача свої творчі ідеї.

За нагородою на сцену разом з Ігорем Лопатенком вийшла Оксана Марченко, відома телеведуча, дружина Віктора Медведчука, яка стала однією з головних героїнь кінострічки.

picture


"Сподіваюся, що фільм, який зняв Олівер, допоможе зміцненню у людей відчуття, що нам в першу чергу потрібен мир", сказала Оксана Марченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!