Головна Новини Політика Нардеп Береза «бореться» проти сміттєвого заводу, будівництво якого давно спростували в КМДА
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Береза «бореться» проти сміттєвого заводу, будівництво якого давно спростували в КМДА

Київська влада не має наміру будувати сміттєпереробний завод у Деснянському районі біля ТЕЦ-6.

8 липня 2019, 15:05
Поділіться публікацією:
Нардеп Береза «бореться» проти сміттєвого заводу, будівництво якого давно спростували в КМДА

Напередодні майбутніх парламентських виборів, які відбудуться 21 липня, як відомо багато політичні партії та персоналії починають проявляти активну діяльність. Не став винятком народний депутат Борисплав Береза, який раптово перейнявся проблемами рідного 213-го мажоритарного округу який знаходиться у Києві на Троєщині.

За минулі п'ять років виборці цього округу не відчули ніякого результату від роботи свого мажоритарника – ні у вигляді нових парків або скверів, ні у вигляді дитячих майданчиків або реконструйованих садків і лікарень. Крім того, єдине, що вони могли щодня спостерігати, це боротьбу Берези з ігровими автоматами.

Напередодні виборів Береза виріши боротися проти будівництва нового сміттєпереробного комплексу. Днями народний депутат повідомив про те, що він подав у КГГГА 10 тисяч підписів мешканців Троєщини, які вимагають заборонити створення такого об'єкту біля ТЕЦ-6 у Деснянському районі Києва.

"Район потерпає від транспортної проблеми — метро відсутнє, а єдиний Північний міст не здатний забезпечити нормальне сполучення з центральною частиною міста. Але замість вирішення цих проблем троєщинцям запропонували "сміттєвий подарунок", видавши його трохи чи не за досягнення влади! Як народний депутат, обраний у Деснянському районі, я не міг стояти осторонь вимог суспільства. У квітні ми почали діяти — волонтери зібрали понад 10 000 підписів проти будівництва", — написав він на своїй сторінці в Facebook.  

 



Однак виявилося, що комплекс, проти будівництва якого Береза підняв людей, насправді будувати ніхто і не збирається.

Будівництво цього заводу кілька років тому дійсно планувалося. Вести будівництво передбачалося за рахунок інвестиційних коштів. Однак на конкурс, який відбувся ще в 2018 році, не було подано жодної пропозиції. В результаті сортувальні станції були організовані в інших районах Києва.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, влада Києва исейчас і зараз планує будівництво нового сміттєпереробного комплексу потужністю 700 тисяч тонн в рік, але території біля ТЕЦ-6 на Троєщині серед цих ділянок не розглядаються.

В свою чергу заступник Кличка Дмитро Давтян зазначив, що будь-яка інформація про намір влади будувати сміттєпереробні комплекси або сміттєві полігони на Троєщині не відповідає дійсності.



Виходячи з заяв чиновників КМДА, волонтери, які опитували місцеве населення Троєщини на предмет будівництва заводу, навмисно вводили в оману жителів, при цьому замовчуючи про те, що від відповідних планів міська влада давно відмовилися. 

Тому, найімовірніше, народний депутат замість вирішення реальних проблем району лише створює видимість боротьби з неіснуючою загрозою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!