Головна Новини Політика Стало відомо, що загрожує провайдерам за трансляцію телемосту
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що загрожує провайдерам за трансляцію телемосту

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прокоментував ситуацію з телемостом Україна-Росія

8 липня 2019, 13:10
Поділіться публікацією:
Стало відомо, що загрожує провайдерам за трансляцію телемосту

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зможе відреагувати на порушення закону українськими ліцензіатами тільки за фактом таких порушень. Про це заявила перший заступник глави Нацради Ольга Герасим'юк.

"Українське законодавство передбачає штрафні заходи для тих, хто поширює цей сигнал, для провайдерів, про що їм нагадуємо. На жаль, санкції за ретрансляцію для мовника парламент упустив. Нацрада, однак, буде реагувати на порушення в ефірі, якщо він відбудеться. Хочу сподіватися на те, що журналісти не стануть робити професійне самогубство і обслуговувати цинічних політиків", — сказала вона.

За її словами, провайдери ризикують отримати штрафи в розмірі 25% вартості ліцензії провайдера за трансляцію телемосту, а українські телеканали — санкції за порушення галузевого законодавства.

"Нацрада має право реагувати виключно на факт. Сьогодні у нас є тільки повідомлення в соцмережах, ролик, поширений російським телебаченням і повідомлення на сайті каналу. Але Нацрада може реагувати на поширення інформації виключно в ефірі телеканалу", — підкреслила Герасим'юк.

Крім того, вона зазначила, що діяти наперед і як-небудь запитувати у телеканалу інформацію про запланований ефір Нацрада не має права, оскільки це може сприйматися як цензура.

"Нацрада зможе відреагувати тільки тоді, коли ефір відбудеться. Тоді його потрібно буде відмоніторити і вказати на порушення українського закону", — сказала вона.

Як повідомляли "Коментарі", в жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила постанову про припинення мовлення телеканалів NewsOne і "112 Україна", однак після цього ніяких дій відносно роботи телеканалів не було.

Нагадаємо, що телеканали "Росія 1" і український канал NewsOne проведуть прямий телеміст. Проект називається "Треба поговорити". Телеміст відбудеться 12 липня о 18:00 та триватиме дві години. В ефірі візьмуть участь громадяни обох країн.

Після цього президент Володимир Зеленський назвав телеміст з Росією дешевим піаром перед виборами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!