Головна Новини Політика Термінове зібрання РНБО і звернення до ВР: в Україні поговорять про канали «112 Україна» і «NewsOne»
commentss НОВИНИ Всі новини

Термінове зібрання РНБО і звернення до ВР: в Україні поговорять про канали «112 Україна» і «NewsOne»

СБУ ініціює вжити заходи щодо телеканалів «112 Україна» і «NewsOne»

8 липня 2019, 14:56
Поділіться публікацією:
Термінове зібрання РНБО і звернення до ВР: в Україні поговорять про канали «112 Україна» і «NewsOne»

В Україні ініціюють термінове і невідкладне проведення позачергового засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО). Причиною для цього стало проведення анонсованого телемарафону "Треба поговорити. Їм", який оголосив 7 липня 2019 року керівник російських державних телерадіоорганізацій ВГТРК і МІА "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов, повідомляє прес-служба Служби безпеки України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, марафон мав відбутися 12 липня цього року в ефірах російського телеканалу "Росія" і українського каналу.

Видання "Коментарі" вже повідомило про те, що "NewsOne скасував телеміст з Росією".

На позачерговому засіданні РНБО планують прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних засобів (санкцій) до юросіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" та "NewsOne". Санкції проти цих ЗМІ хочуть ввести в дію відповідним Указом Президента України.

Також планують звернутися до Голови Верховної Ради.

"З проханням розглянути ситуацію щодо функціонування зазначених телеканалів до прийняття рішення Антимонопольним комітетом України про порушення антимонопольного законодавства у результаті придбання Тарасом Козаком телеканалів "NewsOne", "112 Україна" і "ZIK", — йдеться у повідомленні СБУ.

Крім цього, Служба безпеки України має намір проінформувати керівників медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", "NewsOne" і "ZIK") про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом "Росія" та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБОУ.

Крім цього, в Україні на законодавчому рівні просять закріпити повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. А саме, надати їм можливість приймати рішення про анулювання ліцензії на мовлення або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги без звернення в суд. Але тільки в тому випадку, якщо порушення не були усунені після застосування санкцій "оголошення попередження" та "стягнення штрафу", або в разі невиконання розпорядження державного регулятора у встановлені ним строки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!