Головна Новини Політика Компанія соратника Кличка незаконно заволоділа 3 га цінної землі на березі Дніпра
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія соратника Кличка незаконно заволоділа 3 га цінної землі на березі Дніпра

Компанія ТОВ «Оксамитовий берег», яка була заснована топ-менеджером готельного бізнесу Віталія та Володимира Кличків, незаконно заволоділа ділянкою рекреаційної землі в Київській області на березі Дніпра, повідомляє «Наші гроші».

8 липня 2019, 17:30
Поділіться публікацією:
Компанія соратника Кличка незаконно заволоділа 3 га цінної землі на березі Дніпра

Ділянка землі площею 3,05 га знаходиться в с. Циблі Переяслав-Хмельницького району.

Згідно з рішенням Верховного Суду, в 2001 році Київська обласна організація Українського товариства мисливців і рибалок продала ТОВ "Енергоімпекс-Україна" майновий комплекс на ділянці 1,5 га в с. Циблі. Потім сільрада передала фірмі в постійне користування іншу ділянку площею 3,05 га. В 2007 році Переяслав-Хмельницька райдержадміністрація виділила цю ділянку ТОВ "Енергоімпекс-Україна" під дачне будівництво. А через місяць компанія передала ділянку Леоніду Харченку.

Участок земли в с. Цибли

Однак дана ділянка є державною власністю і має рекреаційне призначення. Згідно із законом, цією землею може розпоряджатися лише Кабінет міністрів. Верховний Суд визнав, що Циблівська сільрада і Переяслав-Хмельницька РДА при передачі землі діяли незаконно. Але прокуратура не змогла повернути ділянку в держвласність через закінчення строку позовної давності.

Після цього рішення ВСУ, 19 червня власником цієї ділянки стало ТОВ "Оксамитовий Берег", яке було створено за кілька днів до цього. Засновниками фірми виступили Руслан Олексенко та Євген Лузан, який також є і директором (до нього керувала компанією Галина Пилипенко).

Відомо, що ТОВ "Оксамитовий Берег" зареєстроване за однією адресою з ТОВ "Берег", ТОВ "Гросс" і ТОВ "Принт": Київ, вул. Дмитрівська, 62/20. Кінцевим бенефіціарним власником останніх трьох компаній є Руслан Олексенко.

Варто відзначити, що Руслан Олексенко — топ-менеджер готельно-розважального бізнесу Віталія та Володимира Кличків. Він є засновником та керуючим партнером девелоперської компанії DEOL Partners — оператором мережі апарт-готелів Senator Hotels and Apartments та дизайн-готелю "11 Mirrors". Останній є спільним проектом Олексенка та Володимира Кличка. А дружина Євгенія Лузана Наталія Лузан влітку 2017 звільнилася з посади начальника відділу розслідувань недобросовісної конкуренції невиробничої сфери Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, в 2016 році суд залишив у користуванні ТОВ "Берег", ТОВ "Гросс" і ТОВ "Принт" 29,94 га лісу першої категорії Бориспільського держлісгоспу. Ділянка землі була отриманий під забудову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!